Virtual Reality als tool om te leren vliegen.

Het is met de Oculus Rift CV1 mogelijk om diepte/hoogte, afstanden, hoeken en snelheid inschatten: het werkt echt!

Met deze apparatuur heb je nu voor het eerst echt het gevoel in het vliegtuig te zitten. Je ervaart daadwerkelijk snelheid, hoogte, afstand en hebt het ‘gevoel’ te kunnen sturen.

Steile leercurve

Je leert door VR-vliegen ook veel beter waar je heen moet kijken tijdens het vliegen. Vooral je scan tijdens het werkelijke sturen kun je goed oefenen. Daarnaast is het natuurlijk een unieke beleving: je zit er helemaal in.
Instructie en het leren vliegen gaan bewezen efficiënter door de perfecte hoogte-, afstand- en dieptebeleving: een realistische snelheidsbeleving. De instructeur ziet waarnaar je kijkt en hoeft veel minder snel in te grijpen dan in het ‘echte vliegtuig. Je leercurve is daardoor een stuk steiler.  Je kunt noodsituaties tot en met de afloop oefenen maar toch met minder stress, omdat de fysieke veiligheid nooit in gevaar komt.

Wat kun je heel goed oefenen met VR?

 • staartwiel vliegen – snellere progressie
  Er is meer ruimte om in de les het speciale gedrag van een staartwielvliegtuig te leren kennen.
  Desgewenst kan ter afsluiting van de training op Seppe (EHSE) een échte vlucht worden gemaakt in een staartwielvliegtuig.
  Deze échte vlucht staat onder leiding van dezelfde instructeur als die de VR-lessen geeft.
 • crosswind landingen – het voelt net echt
  In de simulator kunnen we de weersomstandigheden instellen. Precies de gewenste hoeveelheid turbulentie en windsterkte.
  Ook de windrichting kan worden gekozen. Op deze manier kun je zeer nauwkeurig je persoonlijke minima/maxima vinden.
  Door de dieptewerking komt de dynamiek van een crosswindlanding zeer realistisch over. Het is hard werken….
 • noodlandingen – echt uitvoeren
  Een landing buiten de luchthaven kan goed geoefend worden omdat je in de simulator écht tot en mét de landing kunt vliegen. Je kunt de wielen veilig aan de grond zetten en er dus geen twijfel meer of je het wel of net niet had gered. VR is verder een uitstekende evaluatietool omdat je je vlucht kunt stoppen, terugspoelen, afspelen. We kunnen statistieken bekijken van de gevlogen route: hoogte, richting, snelheid, verticale snelheid etc.
 • aerobatics – sequences inslijpen
  Het aanleren van basis aerobatics figuren kost veel (dure vlieg)tijd. Met name het leren kijken naar de juiste richting en het interpreteren van hetgeen je ziet is cruciaal.
  Het oefenen van complete sequentie (een aantal figuren achter elkaar) is een kwestie van veel en vaak achter elkaar herhalen.

Je kunt in de maanden maart en april 2017 kennismaken met een totaal nieuwe manier van vliegen: volledig 3D met de Oculus Rift Consumer Version! Dus kom eens langs en stap in deze wondere wereld. Bijvoorbeeld als je vliegles een keer niet doorgaat vanwege te (te) slechte weer. Bij ons is het altijd goed vliegweer. Precies het weer dat jij nodig hebt voor je lesprogramma.

Proefles aanbieding in maart en april 2017

Vraag een proefles aan door het onderstaande contactformulier in te vullen. De proefles duurt 1,5 uur. Er worden een aantal simulaties gedaan (uiteraard afhankelijk van de vliegvaardigheid) waaronder, Taildragger vliegen op de Piper Cub J3, Crosswind landingen in een Robin DR40 en aerobatics oefeningen in een Mustang P51.

Elke simulatie wordt ingeleid met een korte briefing. De zuivere vliegtijd bedraagt ergens tussen de 45 en 60 minuten.

De aanbiedingsprijs voor dit arrangement in de maanden maart en april is 45 Euro (direct bestellen, normale prijs zal 60 Euro worden).

Aanvraag virtual reality proefles

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoon (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht