Workshop Luchtverkeersleiding

37,50 incl. BTW

5 op voorraad

In deze inleidende workshop op zaterdag 21 maart  2015 (13:00 – 16:00) krijg je een compleet overzicht van het luchtverkeersleidingsysteem.

Luchtverkeersleiding is een onderdeel van Air Traffic Services (ATS). De onderwerpen die o.a. worden behandeld:

  • Soorten luchtverkeersleiding
  • Separatie vormen en normen
  • Luchtruimtestructuur

We zullen de kaarten van het luchtruim boven Nederland bestuderen. Daarbij bespreken we ook de daarbij horende rechten, plichten en staan we stil bij de consequenties die daar uit voorvloeien voor de piloot en de luchtverkeersleider. We leren wat voor service je kunt verwachten als piloot en hoe de luchtverkeersleider de separatie handhaaft.

Tevens zal er een praktijk onderdeel zijn waarbij we Radiotelefonie (R/T) beluisteren en spreken om het begrip hiervan te vergroten.
Mocht je geïnteresseerd zijn in het vliegen in een (online) omgeving met verkeersleiding of ben je benieuwd hoe een verkeersleider al die vliegtuigen veilig, vlot en ordelijk door ons luchtruim stuurt, dan is deze cursus zeer geschikt voor je!

Categorie:

Beoordelingen

  1. Henk Vogelaar

    Op 24 januari 2015 heb ik de eerste “Workshop Luchtverkeersleiding” bij ProSim4U mogen meemaken en dat was een waar genoegen. De workshop werd gepresenteerd door Pim Visser, de zoon van Peter Visser. Pim, zelf luchtverkeersleider (i.o.) op vliegbasis Eindhoven, wist ons in een drie uur durend betoog en uit eigen ervaring puttend tot in detail te vertellen hoe hij zijn opleidingen heeft voltooid, wat en hoe zijn dagelijkse werkzaamheden zijn en hoe het in de verkeerstoren allemaal te werk gaat. Heel interessant was de test die hij aan het einde van de workshop voor ons had bedacht om ons inzicht te geven over de problemen die zich voordoen bij de communicatie tussen de verkeersleiders en de piloten. Wilt u de test ook eens doen? Meldt u dan aan voor een van de volgende workshops, het is absoluut de moeite waard. Henk Vogelaar

Een beoordeling toevoegen