assessment training

assessment training

Assessment Training

Veel uitnodigingen krijg je vaak niet tijdens je carrière. Het is dus zaak om elke kans te pakken. Aangezien een assessment bedoeld is als beoordeling is het belangrijk je hier erg goed op voor te bereiden. Je kunt het je niet veroorloven om een kans te laten lopen of om slecht voor bereid te zij tijdens een assessement. Dus boek je training nu direct en maximaliseer je kans op deze baan.

Verschillende aspecten worden bekeken: groepsopdrachten, individuele theorietesten en ook vaak een test in een simulator. Dat kan zijn een Full Flight of Static flightsimulator, om je vliegvaardigheid te testen.

Stress factor

Als je onbekend bent met het type simulator waarin de test wordt afgenomen, dan kan dat echt een belangrijk nadeel zijn voor je prestaties. Het is dus een goed idee om je enigszins voor te bereiden op zo’n test. Dan zit je iets rustiger, er is namelijk al genoeg stress tijdens een assessment. Tijdens de assessment training bij ProSim4u – vliegsimulaties raak je vertrouwd met het vliegtuig.

Turbo-prop ervaring kan nadelig zijn

Als je bijvoorbeeld al jaren hebt gevlogen op een turbo-prop, dan kan je wat nadeel hebben. De test wordt namelijk vaak gedaan op een Jet, zoals de Boeing 737-800. Bepaalde profielen worden écht anders gevlogen in een Jet:

  • een ander dalingsprofiel
  • andere take off speeds
  • flapsettings en gebruik
  • andere snelheden
  • hogere/lagere neusstanden
  • andere thrust settings

De ervaring op de turbo-prop kan hier zelfs enigszins in je nadeel werken. Je zult sommige dingen moeten afleren op de Boeing 737-800 en dat kost trainingstijd.

Leercurve staat centraal

Omdat er wordt gelet op je leercurve is het belangrijk om niet tevéél te trainen. Het moet niet gaan lijken op een mini-type-rating Boeing 737-800. De centrale vraag is: ben je in staat om snel en effectief te leren van je gemaakte fouten? Met andere woorden: ben je trainbaar?

Typerating halen

Je zult later, als je bent aangenomen, misschien wel een typerating moeten halen op de Boeing 737-800. We hebben goed nieuws, want ook tijdens die fase kunnen we je helpen om dit doel te bereiken. Maar nu eerst even dat assessment goed doorlopen. We helpen je er graag bij!

Meer informatie over onze assessment training

Wil je meer informatie over onze assessment training? Neem dan gerust contact met ons op of maak direct een boeking voor deze training.

Wil je de Boeing 737-800 flightsimulator reserveren? Ga dan naar ons online reserveringssysteem en maak direct een afspraak. Wij verheugen ons op je komst!