Vergroting kennis en vaardigheden

Door het vliegen in een tweemotorig vliegtuig als de Beech Baron B58, zullen kennis en vaardigheden enorm toenemen. Ten opzichte van een éénmotorig vliegtuig is de Beech Baron namelijk vele malen ingewikkelder.

Anticiperen in de Beech Baron

De grootse uitdaging voor de piloot van een snel vliegtuig is: “hoe blijf ik het vliegtuig vóór?”. Anticiperen is vereist door de grotere snelheid en ingewikkelder systemen. Er wordt van de piloot veel meer gevraagd. Kortom dit vliegtuig spel is een echte uitdaging voor de serieuze flightsimmer.

Motorstoring

Beech Baron voor Flightsimmers vlieg simulatieAls een tweemotorig vliegtuig een motorstoring krijgt, dan zijn er een aantal handelingen die vrij snel achter elkaar moeten gebeuren. Deze procedures zorgen ervoor dat veilig kan worden doorgevlogen. En zelfs dat er kan worden geklommen naar een veilige hoogte om uiteindelijk aan te komen op een nabijgelegen vliegveld, dat ook geschikt is om op te landen. Deze training maakt je tot een betere piloot. Veel van de opgedane kennis en vaardigheden helpen bij het vliegen van andere vliegtuigtypes.

IFR navigatie

Ook de navigatie in een tweemotorig vliegtuig is uitdagender doordat de vliegsnelheid veel groter is. Het behouden van een goed positioneel bewustzijn (“positional awareness”) is van groot belang. Dit kan je door oefening op dit type vliegtuig zeker vergroten.

Multicrew operatie

In de Beech begint het al erg prettig te worden om een tweede piloot aan boord te hebben, die sommige taken kan overnemen als het druk wordt. Natuurlijk is het dan ook zaak om de samenwerking goed te organiseren volgens het MCC-principe.

Opstap naar nog groter

De Beech Baron is een hele mooie tussenstap tussen de sportvliegtuigen en de grotere vliegtuigen als de Boeing 737-800. In de grotere JET’s komen de uitdagingen met een nog grotere snelheid op je af. Aan het hogere tempo kun je op een prima manier wennen in de Beech Baron.

Proefles vlieg simulatie

Kom langs en doe eens een proefles op de Beech Baron B58. Kijk op de website voor prijzen en maak direct een afspraak via ons on-line reserveringsysteem. Je gaat meer genieten van het vliegen met meer kennis en vaardigheden in huis.