Boeing 737-800 simulator

Stel je zit als passagier in het vliegtuig en beide piloten worden ernstig ziek en kunnen niet verder vliegen. Een horror scenario van de bovenste plank. Als je niets doet dan stort het vliegtuig neer, dus moet er  iets gebeuren. Wat kun je doen? Je loopt naar de cockpit en gaat zitten… en dan?

Honderden knopjes en lichtjes

Voor je, boven je, naast je, overal waar je kijkt zie je knopjes, schakelaars, lichtjes. Sommige knipperen oranje, sommige rood, alles duizelt je voor de ogen. Voor je zie je grote schermen waarop informatie staat die je niet of nauwelijks kunt begrijpen. Tja wat nu? Ga jij alle mensen in het vliegtuig redden of juist de dood in jagen? Je pakt met klamme handen het stuur en weet dat je leven na dit avontuur niet langer hetzelfde zal zijn.

Introductieles

Helemaal zonder voorbereiding laten we je niet de cockpit binnen gaan. Dat zou écht zinloos zijn. Zonder een korte uitleg van de systemen die je in de Boeing 737-800 cockpit tegen gaat komen ben je behoorlijk kansloos namelijk. Je krijgt een uitleg van ca. 15 minuten en daar moet je het mee doen, dus wel even opletten graag! Na deze turbo-cursus gaan we de cockpit in en maak je zelfstandig je allereerste take-off in onze Boeing 737-800 simulator. In de cockpit krijg je hulp van een begeleider die je zo-af-en-toe wat hulp en goede raad geeft.

Vliegoefeningen

Na een geslaagde take-off doen we wat vliegoefeningen zodat het zelfvertrouwen nog wat stijgt. We maken wat bochten, een stukje klimmen, wat snelheidsveranderingen en dan beginnen we aan de nadering. Ondertussen krijg je uitleg over het instrumentlanding systeem dat de piloot helpt om het vliegtuig te landen (zelfs als het heel slecht weer is).

De landing

Hier gaat het om “piloten onwel – geslaagde landing door passagier”, iedereen heeft het overleefd. Je kunt de krantenkoppen al voorspellen met jouw naam als held op de voorpagina’s. Het zal niet makkelijk worden, maar de begeleider praat je er wel doorheen.

Neem contact met ons op

Aarzel niet en boek nú je eerste introductieles. Als bewijs van je moed en inzet krijg je van ons na je eerste vliegles een echt luchtdoopcertificaat met een foto van jou in de simulatorcockpit. “Keep cool, stay calm, you CAN DO IT!” Een belevenis om nooit meer te vergeten.