Vergroting kennis en vaardigheden

Door het vliegen in de Cessna 172 voor Flightsimmers zullen je luchtvaartkennis en vaardigheden enorm toenemen. Zeker op het gebied van navigatie en vluchtplanning is een Cessna 172 moeilijker te vliegen dan bijvoorbeeld een Boeing of een Airbus, want daar zijn zoveel extra hulpmiddelen (boordcomputer / automatische piloot) dat vliegen bijna vanzelf gaat.

Uitdagingen

Als er een moment komt dat de Cessna 172 geen uitdaging meer zou zijn, dan kunnen we allerlei extra uitdagingen opzoeken. Wat te denken aan slecht weer scenario’s of een motorstoring? Het vliegen in een eenmotorig vliegtuig brengt natuurlijk een extra risico met zich mee. Op het moment dat die ene motor uitvalt, zit je namelijk ineens in een “zweefvliegtuig”. En in dit geval in een vliegtuig dat alleen nog maar naar beneden kan zweven.

Slecht weer scenario

Stel dat het weer tijdens je vlucht ineens verslechtert en je met een “alternatief” plan moet komen. Dát is een uitdagend scenario. Hoe pak je dat aan? Welke overwegingen spelen een rol? Wat ga je doen? Allemaal vragen waar je, voordat je de lucht in ging, over na had kunnen denken! Het fijne van een simulator is dat je een paar stappen terug kunt doen en opnieuw kunt beginnen als het allemaal niet loopt zoals je had gehoopt.

Motorstoring scenario

Zul je altijd zien, ben je net lekker aan het vliegen, stopt de motor ineens. Schrikken natuurlijk, wie had dat nou gedacht? En daar zit je dan ineens in een zweefvliegtuig op weg naar beneden. Wat moet er allemaal gebeuren en wat moet er vooral prioriteit krijgen? Wat is belangrijk en wat zou nog even kunnen wachten? Hierop moet worden geoefend, veel worden geoefend. Want als je maar vaak en lang genoeg vliegt, dan komt er een keer een dag dat je een motorstoring meemaakt.

Upset scenario

Als het vliegtuig spontaan ineens meer dan 60° bank, meer dan 60° pitch of een andere ongewenste of ongeplande vliegstand aanneemt, dan sta je eerst perplex. Wat er vervolgens gebeurt en of je het vliegtuig weer onder controle kunt brengen is erg afhankelijk van jouw mate van training. Heb je dit geoefend, dan weet je wat je moet doen en ook wat je vooral NIET moet doen. In de simulator kunnen we dit trainen. Je wordt er een betere vlieger van!

Proefles Cessna 172 voor Flightsimmers

Kom langs en doe eens een proefles op de Cessna 172 voor Flightsimmers. Kijk op de website voor prijzen en maak direct een afspraak via ons online reserveringssysteem. Je gaat meer genieten van het vliegen als je meer kennis en vaardigheden hebt.