Girls in take off

Girls in take off; en dat wordt hoog tijd!

Dat de luchtvaart staat te springen om piloten is algemeen bekend. Dat het percentage vrouwen onder beroepsvliegers ver achterblijft is ook bekend. Slechts zo’n 6% van de beroepspiloten is een vrouw. Hoog tijd om hier iets aan te doen is de mening van Anne Klein-Haneveld (piloot 737, 24jaar). Samen met Peter Visser van Prosim4u bedacht ze het programma: “Girls in Take off”.

Informatieavond

Een gratis informatieavond om meiden in de leeftijd 16 tot en met 24 jaar meer te vertellen over het beroep als piloot en verkeersvlieger. Anne Klein-Haneveld: “Van jongs af aan wilde ik al dat ik piloot worden. Het is zo jammer dat er zo weinig meiden geïnteresseerd zijn in het beroep als piloot, dit terwijl er wereldwijd een groot tekort aan vrouwelijke piloten is”.

Op de informatieavond gaat ze uitgebreid in op het beroep van piloot en alles wat daarbij komt kijken. Van de keuze om piloot te worden, de opleiding en de vervolgstappen daarna. De leuke kanten maar zeker ook de uitdagingen die komen kijken bij het beroep. Natuurlijk kan er door de geïnteresseerden ook een stukje gevlogen in een echte 737 simulator, onder leiding van Anne.

Peter Visser, eigenaar van Prosim4u vervolgt: “Ons simcenter specialiseert zich al jaren op het gebied van vliegtuigsimulatie. Wij proberen op een ongedwongen maar serieuze manier mensen de eerste stappen te laten maken tot piloot. Ik zie ernaar uit om samen met Anne iets te doen aan het grote verschil tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke piloten in de wereld”.

Voor deze gratis informatieavond op 28 februari bij Prosim4u te Den Haag (19:30 – 22:00) kun je worden uitgenodigd!

Geïnteresseerde meiden kunnen zich opgeven via het aanmeldformulier onder deze pagina, het aantal plaatsen is zeer beperkt en bij teveel aanmeldingen gaan we werken met een wachtlijst. Jouw motivatie bepaalt mede of je wordt uitgenodigd voor deze avond of niet, dus vertel ons waarom jij pilote wilt worden.

Over Anne Klein-Haneveld

Al op jonge leeftijd wist Anne Klein-Haneveld al dat zij piloot wilde worden. Haar opleiding tot verkeersvlieger heeft ze gedaan in Lelystad. Vervolgens heeft ze een jaar luchtfotografie gevolgen en zo alle uithoeken van Europa gezien. Om haar droom waar te maken als verkeersvlieger heeft zij een typerating course Boeing 737 gedaan te Hoofddorp en behaald. Inmiddels vliegt ze al ruim anderhalf jaar door heel Europa op dit toestel met meer dan 900 uur ervaring.

Over ProSim4u

ProSim4u is een veelzijdig simcenter met onder andere een Boeing 737-800 simulator, een Cessna172 en een Virtual Reality simulator waarin men levensecht ervaart hoe het is om een vliegtuig te besturen. Het simcenter biedt onder andere trainingen aan voor (aspirant)piloten. Ook adviseert Prosim4u geïnteresseerden die piloot willen worden. Door de onafhankelijke positie van Prosim4u komt er een eerlijk en gedegen advies uit.

Met het onderstaande formulier kun je aangeven dat je uitgenodigd wilt worden voor de bijeenkomst “Girls in take off” op 28 februari 2019. Vul het formulier volledig in. Vertel waarom jij mee wilt doen, want meiden met de meest overtuigende motivatie krijgen voorrang.

AANMELD FORMULIER “GIRLS IN TAKE OFF”

28 februari 2019 van 19:30 tot 22:00

Als je wordt uitgenodigd, kun je 1 persoon (ouder/verzorger) meenemen
Ben je van plan iemand mee te nemen?
JaNee