Helikopter vliegen

Wil je weten hoe je een helikopter vliegt? Doe dan eens de helikopter introductie. Op onze Virtual Reality Simulator kun je onder andere de Robinson R22 leren kennen, de meest gebruikte 2-persoon leshelikopter.

In de Robinson R22 helikopter kun je prima leren vliegen. Het is wel een echte uitdaging om de helikopter stabiel in de lucht te houden. Zeker wanneer de voorwaartse snelheid erg laag begint te worden. Het is met een helikopter zelfs mogelijk om zijwaarts of achterwaarts te vliegen. Dat is een erg bijzondere ervaring en erg leuk om zelf te doen!

R22 taxi

Bij het vliegen in een helikopter draait het allemaal om goed kijken, direct reageren met zowel handen als voeten. Dat is in het begin nog niet zo gemakkelijk. Na een tijdje oefenen komt het gevoel vanzelf en worden de bewegingen van de heli beter gecontroleerd. Na enige oefening kan je tijdens de helikopter-introductie zelfs proberen de heli precies op de plek krijgen die jij hebt uitgekozen. Spelenderwijs werk je ook nog eens aan je gezondheid, wist je dat? Oog hand voet coördinatie is erg bevorderlijk voor je hersenen: zie het artikel over neuro-plasticiteit.

Er zijn vele bewegingen mogelijk met de helikopter. Kijk maar eens naar de onderstaande video. Daarin wordt gedemonstreerd wat er zoal mogelijk is. Vergis je niet: sommige van deze ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen zijn pas mogelijk na heel wat uurtjes trainen. In de helikopter-introductie zal je de basis bewegingen oefenen.R22 1

In deze video kun je alvast kijken naar de verschillende bewegingen die een helikopter kan maken. Onthoud: alles is te leren (met geduld en toewijding)

UH in flight