EHHV in de PHVSY 19 oktober 2014

Als je een brevet hebt, dan weet je dat het voor de veiligheid belangrijk is om geoefend te blijven. Een goede piloot is altijd aan het leren! Regelmatig (echt of simulator) vliegen is nodig en dat geldt extra wanneer de weersomstandigheden wat minder gunstig worden voor VFR-vluchten. Kom kennis maken en ervaar je eerste IFR vlucht onder deskundige begeleiding van een van onze begleiders.

Opleiding PPL

We kunnen je helpen bij de praktische en theoretische opleiding voor het PPL brevet. Dit houdt in dat er mogelijkheden zijn voor extra huiswerkbegeleiding, extra uitleg en het maken van oefeningen en opgaven voor het examen. Ook helpen we mee met het onder de knie krijgen van het vliegtuig. In de simulator kunnen we intensief oefenen. Bijvoorbeeld hoe het verkeerscircuit moet worden gevlogen, waar je op moet letten tijdens de nadering en landing.
Als je interesse hebt om een brevet te halen, kijk dan in de folder van de vliegclub Rotterdam, daarin vind je veel informatie over de verschillende brevetten en de kosten die bij het halen daarvan komen kijken.

Ook het verkennen van een buitenlandse trip is mogelijk in onze simulator. Als je de trip in het echte vliegtuig gaat vliegen dan lijkt het alsof je er al een keer eerder bent geweest, zo realistisch is het oefenen in de simulatoren.

Instrumentrating

Voor piloten met een instrumentrating hebben we voldoende uitdagende scenario’s klaarliggen om veel te kunnen oefenen. We kunnen bovendien helpen bij het voorbereiden van de jaarlijkse profcheck. Opbouw van vertrouwen, kennis en vaardigheden is waar het om draait bij instrumentvliegen en dat kost meer tijd dan een paar uurtjes actual IFR-flight per jaar.

Kennismaking Beech Baron B58 of Boeing 737

Als je als sportpiloot eens wilt kennismaken met TWIN vliegen of wilt ervaren hoe het is om een Boeing 737 te vliegen boek dan eens een introductievlucht.