Vaderdag 19 juni 2022

Vliegen in een Boeing 737-800, dat is echt iets voor vaders!

Vaderdag 2022 wordt dit keer erg leuk want op zondag 19 juni kan vader, onder begeleiding van een deskundige begeleider, in een Boeing 737-800 vliegsimulator komen vliegen. Dat wordt dus een onvergetelijke vaderdag. Trouwens niet alleen voor vader zelf maar ook voor de twee passagiers die hij de cockpit in kan meenemen.

Bestel cadeaubon diamant (60 minuten)

In de cockpit

In de cockpit is er een hoop te zien. Een heleboel knoppen en schermen. Daar bevinden zich natuurlijk ook de yokes waarmee het vliegtuig wordt bestuurd. Door de uitgebreide uitleg wordt het voor een “niet-piloot” toch te begrijpen en uitvoerbaar gemaakt. De deskundige begeleider neemt naast vader plaats en helpt mee het vliegtuig te vliegen zoals échte piloten dat normaalgesproken doen.

De briefing

De uitleg vooraf  (ca. 15 minuten) is voor de meeste vaders voldoende om daarna de cockpit in te gaan en de Boeing 737-800 te besturen. Er wordt uitgelegd welke snelheid het vliegtuig moet hebben om vanaf de startbaan te kunnen opstijgen. Wat de werking is van de verschillende navigatieschermen en natuurlijk ook hoe de autopiloot werkt.

boeing prosim4u
boeing 737-800

De vlucht

De vlucht start op Schiphol aan gate C11. Eerst worden de motoren gestart en dan wordt het vliegtuig van de gate weggeduwd (pushback) en taxieën we naar de startbaan. Op de startbaan geven we vol gas en stijgen we op richting de kust. Na het passeren van een wolkenlaag zijn we uiteindelijk op een hoogte van een paar kilometer en kunnen we letterlijk alle richtingen uit.

Debriefing

Na de vlucht van een uur is het tijd om na te praten (ca. 15 minuten) over deze belevenis. In luchtvaart termen wordt dit de debriefing genoemd. We praten na over wat er goed ging, wat er iets minder goed ging en hoe vader deze vlucht heeft beleefd. Ook krijgt vader een luchtdoopcertificaat mee naar huis. Tijdens de vlucht zijn een aantal video beelden opgenomen en die worden later (via de mail) toegestuurd.

Cadeaubon

Als de datum niet zo goed uitkomt maar u vindt het wel een leuk cadeau om te geven op vaderdag dan kunt u het zelfde arrangement ook als cadeaubon kopen. Dan maakt u gewoon later een afspraak om te komen vliegen. De vlucht hoeft niet precies op vaderdag te worden uitgevoerd, dat kan ook later als dat beter uitkomt.

Overzicht  cadeaubonnen