Vaderdag 21 juni 2020

Vliegen in een Boeing 737-800, dat is echt iets voor vaders!

Vaderdag 2020 wordt dit keer erg leuk want op zondag 21 juni kan hij onder begeleiding van een deskundige begeleider één heel uur in een Boeing 737-800 vliegsimulator komen vliegen. Per vliegsessie kan één vader met één medepiloot deze belevenis meemaken. Dat wordt dus een onvergetelijke vaderdag. Trouwens niet alleen voor vader zelf maar ook voor degene die met hem mee de cockpit in mag.

Bestel een cadeaubon

In de cockpit

In de cockpit is er een hoop te zien. Een heleboel knoppen en schermen. Daar bevinden zich natuurlijk ook de sturen waarmee het vliegtuig door de lucht wordt gestuurd. Door de uitgebreide uitleg vooraf is het voor een amateur toch te snappen en te doen. De deskundige begeleider neemt plaats achter de piloten (op 1,5 meter afstand) en helpt mee het vliegtuig te vliegen zoals het hoort.

De briefing

De uitleg vooraf  (ca. 15 minuten) is voor de meeste vaders voldoende om daarna de cockpit in te gaan en de Boeing 737-800 te besturen. Er wordt uitgelegd welke snelheid het vliegtuig moet hebben om vanaf de startbaan te kunnen opstijgen. Wat de werking is van de verschillende navigatieschermen en natuurlijk hoe de autopiloot werkt.

boeing prosim4u
boeing 737-800

De vlucht

De vlucht start op Schiphol aan gate C11. Eerst worden de motoren gestart en dan wordt het vliegtuig van de gate weggeduwd (pushback) en gaan we taxieën naar de startbaan. Op de startbaan geven we vol gas en stijgen we op richting de kust. Na het passeren van een wolkenlaag zijn we uiteindelijk op een hoogte van een paar kilometer en kunnen we letterlijk alle richtingen uit.

Debriefing

Na de vlucht van een uur is het tijd om na te praten (ca. 15 minuten) over deze belevenis. In luchtvaart termen wordt dit de debriefing genoemd. We praten na over wat er goed ging, wat er iets minder goed ging en hoe vader deze vlucht heeft beleefd. Ook krijgt vader een luchtdoopcertificaat mee naar huis. Tijdens de vlucht zijn een aantal video beelden opgenomen en die worden later nog toegestuurd er moet namelijk eerst een afgerond filmpje van worden gemaakt en dat kost even een paar dagen tijd.

Cadeaubon

Als de datum niet zo goed uitkomt maar u vindt het wel een leuk cadeau om te geven op vaderdag dan kunt u het zelfde arrangement ook als cadeaubon kopen. Dan maakt u gewoon later een afspraak om te komen vliegen. De vlucht hoeft niet precies op vaderdag te worden uitgevoerd, dat kan ook later als dat beter uitkomt.

Bestel een cadeaubon