Prosim4u-vliegsimulaties

Vliegtraining – een goede piloot blijft leren

Vliegtraining – een goede piloot blijft leren

Een goede piloot is nooit klaar met leren. Blijf leren en blijf trainen, dat is de beste aanpak om een nog betere piloot te worden. Er zijn zoveel details te leren en te ontdekken dat je als piloot nooit klaar bent met leren. De regelmatige vliegtraining maakt het leven van een piloot ook zo enorm boeiend.

flightacademy

Bij Prosim4u kun je leren en trainen. We hebben voor elke piloot op elk niveau een cursus of training in de aanbieding. We hebben dat geheel samengevoegd tot onze Flightsim Academy. Kijk eens of er misschien een cursus of training tussen zit die precies voor jou op dit moment handig zou zijn.

vliegtraining

Verschillen tussen beroeps- , sportvliegers of flightsimmers

Uiteraard is er wel een verschil of je beroepspiloot bent (met een baan bij een luchtvaartmaatschappij) of een piloot die net klaar is met zijn PPL-brevet. De overeenkomst echter is dat ze beide moeten blijven leren. De beroepspiloot wordt door de luchtvaartmaatschappij getraind. Zij gaan 2x per jaar de simulator in en tussendoor krijgen ze ook cursussen om bij te blijven.

Beroepspiloot

Beroepspiloten die geen baan hebben bij een luchtvaartmaatschappij zijn extra kwetsbaar. Van hen wordt wel verwacht dat ze bijblijven en getraind blijven maar zij moeten dat op eigen kracht hun vliegtraining blijven doen (zelf organiseren en financieren). Op het moment dat zij een uitnodiging krijgen voor een sollicitatie, dan is er meestal geen tijd meer om een serieuze achterstand in kennis en vaardigheden in te lopen. Onze speciale grading- en asessementtraining is om de puntje op de i te zetten voor zo een belangrijke kans op een baan.

Sportvlieger

Een sportvlieger is op zichzelf aangewezen en moet zijn eigen niveau handhaven (of liever nog) verbeteren. Voor de sportvlieger is veiligheid natuurlijk een zeer belangrijk aspecten van de hobby. Je wilt niet tijdens het uitoefenen van je hobby in gevaar komen. Daarvoor is regelmatige vliegtraining erg belangrijk. Na een tijdje slijten er misschien wel slechte gewoontes in. Ook kan het zijn dat je de grenzen letterlijk en figuurlijk wilt verkennen. Dan worden vluchten naar het buitenland interessant en is het goed om een dergelijke vlucht goed voor te bereiden. Misschien is het nuttig om nog eens wat meer Radiotelefonie-lessen te nemen als je naar wat grotere vliegvelden wilt gaan. Een andere aspect is de vaardigheid van het instrumentvliegen (IFR) kortom er is genoeg te leren.

Flightsimmer

Voor de flightsimmer is ontwikkeling een drijfveer om te blijven leren. Niets is zo leuk aan een hobby dan er nog meer van te willen weten. Wat dat betreft is ProSim4u – vliegsimulaties de ideale omgeving. We hebben meerdere simulatoren staan om vliegtraining op te geven. Je kunt kiezen uit:

 

 

 

Mobiele versie afsluiten