VR ervaringen

Cees:

Ik heb de VR sessies als zeer positief ervaren, vandaar dat ik ook 4 keer ben geweest, het werkt verslavend. Je krijgt er inderdaad een natte rug van als je serieus bezig bent.

Je kan de vleugel en romp posities t.o.v. de horizon goed oefenen, zodat je weet wat je moet gaan zien, zodat je op het juiste moment je stuur bewegingen kan doen. Dit bij 30 graden, 45 graden, 90 graden en op zijn kop vliegen.

Tevens was het zeer leerzaam een staartwiel kist te vliegen tijdens start en landing.

De Mustang uit een looping halen wil ik minstens nog een keer bij ProSim4U met Hans oefenen! Ook lijkt het mij leuk cross wind landingen te oefenen.

Voor het geld hoef je het niet te laten is mijn mening gezien de kosten, zeker in vergelijking met een echt vliegtuig.

 

Theo:

Een paar maanden geleden mijn eerste ervaring gehad met een nieuwe flight simulator. Tot nu toe redelijk wat ervaring opgedaan met de bekende FS’s op mijn pc.

Maar op aanraden van Hans heb ik nu m.b.v. een VR BRIL gevlogen. Dit is totaal anders dan FS’s die ik gewend was. Zodra je de bril opzet ben je bezig met vliegen zoals in de kisten van de club. Vooral het feit dat je kan oefenen met een ander toestel dan waar je normaal mee vliegt is een aanbeveling opzich al.

Zelf heb ik geoefend op het vliegen met een staart kist: Piper Cub en Cap10. Ook met een P51 is het vliegen een openbaring. Het is even wennen als je weer die bril afzet.

Volgens mij is deze nieuwe stap in FS zeker bruikbaar voor uitbreiding van je ervaring met uitdagende kisten zoals de Spitfire, Mustang en andere onbereikbare kisten

 

Elien:

 

De PH-SVN (Robin R2160), ziet er heel realistisch uit. Leuk om virtueel te kunnen oefenen boven de 2e Maasvlakte.

Aerobatics vliegen zonder G-krachten voelt in het begin wat vreemd, maar misschien dat het juist dwingt tot meer aandacht voor de stand van het vliegtuig. Goede aanvulling op de praktijk, met even hard zweten.